ISTQB - Foundation Level Certificare

Istqb logoDin ianuarie 2007, ANIS este administrator pentru România al programului de cursuri "ISTQB Certified Tester", prin parteneriatul încheiat cu Quality House Bulgaria.

De asemenea, prin acordul semnat cu gasq - Global Association for Software Quality, ANIS va administra şi examenele de certificare ISTQB. Programul ISTQB Certified Tester oferă cunoştinţele necesare pentru verificarea şi testarea eficientă a produselor software. În momentul de faţă există programe de pregătire pentru două niveluri, Foundation şi Advanced, nivelul Expert fiind încă în lucru. Cursurile pentru ISTQB Certified Tester sunt oferite numai de furnizori de cursuri acreditaţi.


În România, cursurile acoperă nivelul "Foundation" şi vor fi susţinute de traineri români acreditaţi ISTQB - Irina Jipescu, Ladislau Szilagy si Maria Prodan. Cursurile vor fi organizate lunar în Bucureşti. La cererea companiilor şi în condiţiile în care exista o grupă completă de curs, se pot organiza sesiuni şi afara Bucureştiului.

La cursuri pot participa specialişti din cadrul companiilor IT româneşti, dar şi cei care doresc să se instruiască pe cont propriu. Durata unui curs este de trei zile.

Referinţă: http://www.anis.ro